Wie zijn wij?

16 december 1936 – NU

Welkom op de site van EHBO vereniging Amerongen. We stellen ons graag aan u voor. EHBO vereniging Amerongen is een vereniging die hulpverlening als belangrijkste taak heeft. Hulpverlenen in en om het huis, maar ook op straat bij ongevallen of mensen die onwel worden. Wij organiseren nieuwe EHBO cursussen en voor onze leden de jaarlijks vereiste herhalingslessen inclusief reanimatie en AED gebruik. Een nieuwe EHBO cursus voldoen aan de eisen van “Het Oranje Kruis” en in inclusief reanimatie en AED gebruik. De EHBO vereniging assisteert bij o.a. Avondvierdaagse Leersum, Bloemencorso, Koningsdag, sportevenementen  enz.

Als kleine vereniging zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden, die net zoals wij affiniteit hebben met het bieden van hulp als andere mensen dat nodig hebben. Bij ons leer je wat te doen om anderen te helpen, soms met hele kleine zaken zoals een blaar maar wellicht ook levensreddend als bijvoorbeeld een hartstilstand.

Als vereniging zijn wij ook altijd op zoek naar mensen of bedrijven die onze activiteiten financieel willen ondersteunen als sponsor of donateur. Kunt u zich ons dorp voorstellen zonder EHBO vereniging, dat zou toch ondenkbaar zijn? Graag roepen we u daarom op om ons met een kleine bijdrage te ondersteunen. Neem hierover contact met ons op.