Wie zijn wij?

16 december 1936 – NU

Welkom op onze verenigingssite. We stellen ons graag aan u voor. EHBO Amerongen is een vereniging die hulpverlening als belangrijkste taak ziet. Hulpverlenen is in de breedste zin van het woord; wellicht kent u ons van: Algemene EHBO cursussen die opleiden tot het erkende EHBO diploma (voor particulieren), assistentie bij de Avondvierdaagse, het Bloemencorso, de “Koploop” of assistentie bij andere (sport) evenementen in het dorp. Last but not least van de huidige AED cursussen (gebruik van de defibrillator).

Als kleine vereniging zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden, die net zoals wij affiniteit hebben met het bieden van hulp als andere mensen dat nodig hebben. Bij ons leer je wat te doen om anderen te helpen, soms met hele kleine zaken zoals een blaar maar wellicht ook levensreddend als bijvoorbeeld een hartstilstand.

Als niet gesubsidieerde vereniging zijn wij ook altijd op zoek naar mensen of bedrijven die onze activiteiten financieel willen ondersteunen als sponsor of donateur. Kunt u zich ons dorp voorstellen zonder EHBO vereniging, dat zou toch ondenkbaar zijn. Graag roepen we u daarom op om ons met een kleine bijdrage te ondersteunen.